AKTIVITETER I UPPSALA LÄN
Uppdaterad 2018-01-13


Studiecirkel
Studiecirkel på bibliotek i Norduppland - Elisabeth Sporrong ger närmare besked när planerna är klara.


Söndag 25 februari kl 13.00
Vi startar pelargonåret 2018 hos Stig och Tippi Unge i Bolka, strax söder om Öregrund. Vi kommer att bestämma teman för både utställningen i Orangeriet i Lövstabruk 16 juni och i Botaniska trädgården i Uppsala 2 september. Vi kommer att prata pelargoner och dela med oss av odlingserfarenheter, köpa sticklingar av varandra, så ta gärna med om du har, dricka kaffe till självkostnadspris och prata ännu mera. Alla är lika välkomna!

Meddela att du kommer senast 20 februari på 076 100 53 39 eller e-posta till tippiunge@gmail.com


Lördagen den 10 mars
Vi besöker Sunes Pelargoner i Tungelsta söder om Stockholm där vi får möjlighet att välja våra favoriter ett par veckor innan handelsträdgården öppnar. Hos Sune kommer vi även att träffa medlemmar från Stockholms och Sörmaland län. Vi samåker i egna bilar och jag föreslår att vi startar från Uppsala halv nio. Är du intresserad av att köra eller bara följa med kan du höra av dig till Veronica Olsson på mobilnr 070-5581552 eller via mejl veronica@verkello.com senast den 28 februari. Kommer du från Östhammarshållet och vill samåka kan du nå Tippi Unge på telefon 076-1005339 elleer via mejl tippiunge@gmail.com


Söndag den 8 april  kl. 13.00 (datum rättat)

OBS! Våffelträffen är fullbokad redan nu, men väntelista finns om du vill anmäla dig.

Välkomna till årets våffelträff hos Babsan i Inninge. Som vanligt köper, byter och säljer vi pelargoner och andra växter. Andra krukväxter och perenner brukar också hitta nya ägare när vi växtglada blomstervänner träffas. Våfflor och annat fika till självkostnadspris. Ibland blir det fulltecknat och då finns väntelista. Därför är det viktigt att de som fått förhinder meddelar det så fort som möjligt.  Anmälan görs till Babsan 
E-post: barbro.haddleton@telia.com Tfn:  0174-13343.
Varmt välkomna. 


Blomsterlandet i april – datum är inte bestämt
Hemsidan uppdateras när datum är bestämt

Resa till Julita i april eller maj om intresse finns
Hemsidan uppdateras när datum är bestämt


Lördag den 5 maj - tom måndag den 7 maj
Vi planerar en resa till Gotland för att besöka Sutarve handelsträdgård som ligger på södra Gotland och dessutom Kryddsmedjan som ligger i utkanten av Visby. Vi samåker i bil och tar färjan från Nynäshamn och vi har preliminärbokat ett par hotellrum i centrala Visby. Är du intresserad av att följa med kan du höra av dig till Veronica Olsson via mejl veronica@verkello.com eller telefon 070-5581552.


Onsdagen den 6 juni är flera aktiviteter aktuella men ännu inte bestämda
Håll utkik på hemsidan så att du inte missar något trevligt evenemang.


Lördagen den 16 juni kl. 12 - 16 ses vi i Lövstabruk
Vi har som tidigare år ansvar för att arrangera Blomsterdagen i orangeriet i Lövstabruk. Då publiktillströmningen var rätt skral förra året väljer vi att göra om förra årets utställning med rubriken "Våra egna favoriter". Vi inviger utställningen klockan 12 med kort introduktion och "vernisage" där var och en berättar varför vi valt just denna favorit. Om du vill bidra med dina ”favoriter” kan du höra av dig till Tippi Unge via mejl tippi_unge@yahoo.se eller telefon 076-100 53 39.


Kontaktombud