Till Minne
 

 
Gartendirector Herman - Foto © Barbro Haddleton
 
Minnesord över Christina Mattson
av Veronica Olsson
 

Det var en gång i början på 90-talet, det var i mitten av juli och Christina och Ove var på sitt sommarbesök hos oss i Glumslöv. Herrarna tillbringade dagarna på golfbanan medan vi botaniserade i närliggande trädgårdar och plantskolor. En dag åkte vi till Cedergrens i Råå för att köpa rosor och där i en gammal trälåda stod dom – pelargonerna vi inte tidigare sett. Några rätt risiga plantor av Appelblossom Rosebud, Mrs Parker, Flower of Spring, Cardinal, Miss Burdette Cutts, Meteor och någon till som jag har glömt trängdes och såg ut att behöva vatten. Cedergren berättade gärna och vi lyssnade ännu hellre – det var så det började - och vi köpte rubbet.

 
Några år senare bodde vi i London under vår gemensamma julivecka. Herrarna spelade golf och Christina och jag besökte trädgårdar och plantskolor. Sissinghurst, Wisley Gardens, Kew Garden och Royal National Rose Garden inspirerade.  På vår besökslista stod också Vernons plantskola lite söder om London.  En hel plantskola med bara pelargoner - så underbart. Vi ville köpa allt men det var inte att tänka på. Det var över trettio grader varmt och vi hade flera dagar kvar i London innan det var dags att åka hem. Efter mycket väljande och våndande köpte vi ett trettiotal sticklingar var som fick bo i våra badkar resten av veckan.
 

Pelargonsällskapet bildades 1998 och vi blev medlemmar redan första året. Christina   engagerade sig i styrelsen och var ordförande i två perioder med några års mellanrum.

 
Ja - det var så den började vår gemensamma resa i pelargonvärlden. På vägen fick vi många pelargonvänner runt om i landet, några besökte vi år efter år medan vi träffade andra på mässor och pelargondagar. Tack Stina för att jag har fått dela den resan med dig.
 
Veronica, 23 mars 2015
 
 

 
Bukett med Appleblossom Rosebud - Foto © Barbro Haddleton
 
Minnesord över Carina Strandberg
 

Vår mässansvariga sedan många år, Carina Strandberg, har hastigt avlidit den 21 juli 2014.

 
Carina var en skicklig, entusiastisk, glad och omtänksam ledare för mässarbetet , vilket inte
minst märktes på att flertalet ”mässarbetare” återkom år efter år.
 
Saknaden efter Carina är stor!
 
Styrelsen
 
 

 
Blekingeflickan - Foto © Katarina Ellingson
 
Minnesord över Görel Malmquist
 
Vår högt värderade pelargonvän Görel Malmquist gick, efter en tids sjukdom,
fredagen den 4 april 2014, ur tiden.
 
Med Görels alltför tidiga bortgång försvinner en stor kunskapsbank om pelargoner
som hon så generöst delade med sig av.
 
Görel var, med sin milda och varma framtoning, en förebild för alla oss i Pelargonsällskapet som fick förmånen att lära känna henne.
 
Vi håller Dig i minnet Görel!
 
Styrelsen