Nordiska trädgårdar
Trädgårdsmässan i Älvsjö den 31 mars – 3 april  2022

Äntligen kan den efterlängtade mässan genomföras! Vi hoppas att våren gett oss många soliga dagar. Sticklingar och fröer kommer att finnas till försäljning. De senaste åren har vi fått in fler och fler sticklingar av arter-vildpelargoner. Samtidigt har intresset och efterfrågan ökat, kanske vår försäljning av fröer av arter har bidragit. Det finns dock stor efterfrågan på alla typer av pelargoner.

Jobb i vår monter på mässan


Vill du vara med och sälja sticklingar och/eller jobba vid informationsdisken? Vi behöver dig! Berätta vilka dagar och tider du kan jobba. Det är både roligt och lärorikt för dig som gillar pelargoner.

Vi behöver också hjälp med vår monter. Har du möjlighet att vara med att sätta upp och/eller riva montern vore det jättebra.

Kontakta Evy Hultqvist om du vill vara med och jobba i monter/information, 070-6380140, evi.ulf@telia.com

Vill du bidra med sticklingar?

Hur många sticklingar du lämnar till försäljning spelar ingen roll. Ta med alla rotade, livskraftiga små skönheter. Du får ta med i beräkningen att dina sticklingar blir utsatta för hårda tag innan de hittar en ny ägare. Det är alltså viktigt med kvaliteten på krukan och mängden jord för att sticklingen ska behålla sin fräschör. Därför ställer vi dessa krav på de sticklingar du lämnar till försäljning:

  • Hobbyodlade och väl rotade
  • Frösådda plantor ska vara kraftiga (toppade)
  • Planterade i stadig kruka – minst 7 cm i diameter
  • Ranglig stickling förankrad till stödpinne
  • Etikett märkt med: namn, grupp, färg, enkel eller dubbel blomma. Doftpelargoner märkta med doften om den inte framgår av namnet
  • egen signatur eller namn

Etikettexempel: Mårbacka, zonal, dubbel, rosa. På baksidan skriver du din signatur eller namn. Du kan givetvis skriva mer om din stickling. Sticklingar som inte motsvarar dessa krav sorteras bort.

Färgsticka: Stjärnor, dvärgar och miniatyrer ska vara märkta med en sticka i blommans färg.

Licenssorter t ex PAC, Sel med flera får vi inte sälja på grund av namnskydd och licensavgifter!

Din behållning är 35 kr/såld stickling. Efter mässan sätts summan in på det konto du uppger när sticklingarna lämnas in, t ex ditt lönekonto.

Kontakta Veronica Olsson om du vill lämna sticklingar till försäljning, 0705-581552, veronica.verkello@gmail.com

Senast den 28 februari vill vi ha din anmälan. Vi ser fram emot att träffa Er alla, både nybörjare och rutinerade!

Väl mött önskar mässgruppen
Evy Hultqvist, Veronica Olsson, Lillemor Frisén, Elisabeth Pettersson