Minnesord över Elisabet Olow

P. abrotanifolium – Foto © Veronica Olsson

En av våra styrelsemedlemmar har lämnat oss, vår tidigare ordförande och medlemsregistrerare

Elisabet Olow har avlidit efter en tids sjukdom, den 19 september 2019. Elisabet var under sin tid som ordförande mycket hängiven och engagerad i sina uppdrag.

För mig personligen var hon en kär vän och de sista två åren även en god granne. Det var Elisabet som fick mig intresserad av pelargoner genom att för drygt tio år sedan skänka mig ett tiotal sticklingar.

Nu har jag fått överta några av hennes ”vildar”. När jag ser på dem är det med både sorg och glädje, så småningom ska nog de glada tankarna ta över när jag tänker på min kära pelargonvän och alla fina minnen hon lämnar efter sig!

Vi saknar dig, Elisabet!

Lillemor Frisén
Strängnäs 2019.10.20

 

Minnesord över Viveca Thylén-Lindholm

Don Chiverton

Viveca Thylén-Lindholm, avled natten mot den 3 mars 2018. För flertalet av oss kom hennes bortgång mycket oväntat även om vi vetat att Viveca hade en svikande hälsa. Men Viveca var angelägen om att inte låta hälsan hejda hennes arbete i PS, så in i det sista var hon fullt sysselsatt med att förbereda PS medverkan i trädgårdsmässan i Älvsjö i slutet av mars.

Viveca var medlem i PS nästa alla de 20 år som PS funnits och länge har hon varit aktiv som länsansvarig i Dalarna och medlem i PS styrelse. 2016 valdes hon till ordförande för PS.

Viveca var mycket angelägen om att de förtroendevalda i PS skulle ha så bra förutsättningar som möjligt att arbeta för medlemmarnas bästa. Det var Viveca som kom med idén att PS skulle utse en favoritpelargon varje år. 2014 utsågs den allra första favoritpelargonen,’Silver Celebration’.

Vi minns Viveca som en engagerad, intresserad och aktiv ordförande och som en god vän. Vi sänder våra varmaste tankar till Vivecas familj i deras svåra stund.

Elisabet Olow för styrelsen i Pelargonsällskapet