Vad är ett Zoom-möte?

Tänk dig att du har ett telefonnummer du ringer till för att möta andra, liknande ett gruppsamtal via exempelvis Facetime eller Skype. Eller ett telefongruppmöte, fast med bild. Med några få förberedelser så är du igång, och kan delta i det digitala mötet.

 

Anmälan att delta via Zoom (senast 27/3)

Du får bekräftelse på anmälan via din epost direkt, och inloggningsuppgifter någon dag senare.

 

Förbered dig

Observera att du behöver inte ha någon webbkamera för att delta i en Zoom-möte. Det går också att använda Zoom med de flesta webbläsare utan att ladda ner Zoom-programmet – men inte med webbläsaren Safari. Använder du Safari, ladda ner Zoomprogrammet när du klickat på din inbjudningslänk och får frågan om du vill ladda ner programmet.

Innan du deltar i ett Zoom-möte är det bra att se till att ljud (mikrofon och högtalare) och bild (webbkamera, om du vill synas i bild) fungerar. Före mötet har du chansen att testa att allt fungerar, och du kan ändra inställningarna om det skulle behövas. Vill du inte synas i bild så stänger man enkelt av den via videoinställningarna. Gå in på testsidan nedan för att se att allt är i ordning för ett Zoom-möte.

Testa din Zoom-förbindelse på Zooms testsida:
https://arcada.zoom.us/test

Trasslar det så får du gärna kontakta Katarina Ellingson, epost: kellingson@pelargonsallskapet.com, telefon kvällstid: 0709-900098, så reder vi ut eventuella problem tillsammans.

 

Delta i Pelargonsällskapets årsmöte via Zoom

Vill du vara med på årsmötet via Zoom ska du anmäla dig till via formuläret här ovan. Efter anmälan kommer du att få inloggningsinformation mailad till dig.

Så här deltar du:

  1. Klicka på den länk du fått för Zoom-mötet, skickat till dig via e-post
  2. Du förs till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom i ditt program på datorn, eller din app på telefon eller surfplatta (om du har laddat ner den), eller via webbläsaren (fungerar dock inte med Safari)
  3. Kolla att mikrofon och högtalare är igång
  4. Är du igång tidigare än en timme innan mötet, vänta på att bli insläppt

Vi öppnar Zoom en timme innan själva mötet startar. Testa gärna i god tid!

Varmt välkommen!