2022-05-19

Foto © Kina Karström

Det bästa med sommaren, ur pelargonsynpunkt, är förstås att pelargonerna är tjusiga och gläder mig. Men man får inte glömma alla trevliga möten som sker med nya och gamla pelargonvänner. I förra veckan fick jag chansen att hälsa på i ett pelargonparadis tillsammans med två vänner. Vi åkte dit i bil, blev bjudna på våfflor och handlade ovanliga sticklingar. Att få sitta och diskutera pelargoner ur olika infallsvinklar. Såsom

  • Men hette den inte … förut?
  • Är inte den väldigt svår att övervintra?
  • Var får man tag på x?
Och liknande intressanta frågeställningar. 🙂
Eller byta sticklingar någonstans där jag plötsligt snubblar över den där som jag letat efter länge. Att komma i samspråk med någon som delar ens passion för just den där pelargonen som du inte vet hur du ska sköta och får bra tips på hur du tar hand om just den. Så håll ögonen öppna på vår hemsida och listan över aktiviteter i olika län. Du får givetvis besöka alla aktiviteter även om det inte är i ditt län.

Listan på glädjeämnen kan göras lång så här i mitten av maj när hela den underbara perioden är framför mig. När pelargonerna kommer att växa, blomma och även väcka avundsjuka blickar bland de som går förbi min balkong. Ett grannbarn kallar mig för ”hon med alla blommorna”.

Så njut bara av tiden som är och kommer.

Kina Karström