Är det första gången du deltar i ett Zoom-möte?

Att delta i ett Zoom-möte är enklare än du tror. Kika på filmen nedan och se steg för steg hur du går tillväga.

Kommentar till filmen: Ladda gärna ner Zoom-programmet när du får frågan om det. Zoom ska fungera utan att ladda ner programmet, men ser ut att fungera något sämre. Delen där man pratar om ”fjärrstyrningsfunktionen Share screen” är inget att bekymra sig över. Vi använder det endast för att visa och dela dokument med deltagarna.

Här är ytterligare en trevlig och informativ film om hur man använder Zoom första gången:

 

Förbered dig

Innan du ansluter i ett Zoommöte är det bra att se till att ljud (mikrofon och högtalare) och bild (webbkamera) fungerar. Se knapparna nedtill till vänster. Är de överstrukna så klicka på dem, så hörs du och din bild kommer att synas. Ser du inte knapparna så för muspekaren nedtill i Zoomfönstret så träder de fram:

Före mötet kan du testa att allt fungerar, och du kan ändra inställningarna om det skulle behövas. Vill man inte synas i bild så stänger man enkelt av bilden via videoinställningarna (knappen ”Stop video” i bilden ovan). Gå gärna in på testsidan via länken nedan för att kolla att allt är i ordning för ett Zoom-möte.


Zoom testsida:
https://arcada.zoom.us/test

 

Zoom kommer tekniskt sett att vara öppet en kvart före mötets öppnande.

  1. Klicka på den länk du fått för Zoom-mötet, skickat till dig via e-post från Katarina.
  2. Du förs till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom i din applikation, eller via webbläsaren, där applikationen är att föredra, följ bara instruktionerna
  3. Eventuellt kan du få vänta lite på insläpp
  4. Kolla att mikrofon och högtalare är igång
  5. Trasslar det så är du välkommen att ringa mig, tel 0709-900098, så reder vi ut problemet tillsammans.

Hälsningar
Katarina Ellingson