Välkommen till årets nationella pelargonutställning!

Trädgårdarna vid Trädgårdsföreningen i Göteborg, Foto © Park och Naturförvaltningen, Göteborg

Best in Show 2023 Anja C Hill med sin P. cotyledonis, Foto © Stig Unge

Vi bjuder in till Nationell utställning lördagen den 17 augusti kl 11.00 – 16.00 i Lagerhuset, Trädgårdsföreningen i Göteborg. Vi vill ge publiken en möjlighet att upptäcka mångfalden hos pelargonerna och bidra till att intresset ökar för denna vackra och mångfacetterade växt. I vårt uppdrag i Pelargonsällskapet ingår att sprida kunskap och visa mångfalden.

Under utställningsdagen kommer vi att ha flera föreläsningar, informationsdisk, lotteri och medlemmar som säljer sticklingar. Karin Persson, medförfattare till boken ”Pelargoner i Nationella genbanken – fönsterträd med kulturarv” kommer vara en avföreläsarna.

Vi hoppas på er medverkan och att ni kommer till Göteborg som besökare och kanske med en kär pelargon – eller flera! Vi vill som sagt visa mångfald!

Vi välkomnar också alla som har sticklingar att sälja. Förra året var det en stor efterfrågan. Trots regn och rusk var det en strid ström av besökare som hade ett stort sug efter sticklingar.

Grupper

Zonaler, inkl. rosenknoppar, tulpan- och nejlikpelargoner
Stjärnpelargoner, inkl. fingerpelargoner
Brokbladiga pelargoner
Häng och hänghybrider
Doftpelargoner
Unikpelargoner
Änglapelargoner
Regalpelargoner
Zonartic
Arter/primärhybrider

–  Anmälan senast den 9 augusti
–  Ingen anmälningsavgift
–  Valfri kruka och krukstorlek

Inlämning av utställningsplantor kl 09.00 – 10.00 på lördag morgon. Blankett för anmälan och program kommer att publiceras här, och ska skickas till: viveca.elden@telia.com.

Välkomna till en fantastisk pelargondag i Göteborg!

/Svenska pelargonsällskapets styrelse och Viveka Eldén Hämäläinen, KO Västra Götaland